Halibut zapiekany

Ocena przepisu

Składniki

  • filety z halibuta 80 dag
  • słonina 6 plasterków
  • cebula 1 szt
  • masło 3 łyżki
  • tarta bułka 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Filety pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania wyłożyć 4 plastrami słoniny, na których położyć cienkie plasterki cebuli i kawałki halibuta. Masło stopione i lekko ostudzone wymieszać z tarta bułką, solą i pieprzem. Pozostałe plastry słoniny drobno pokroić i położyć na wierzchu. Przykryte naczynie włożyć do piekarnika i piec 50 minut na średnim ogniu.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 4187
Data dodania: 2008-11-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Halibut zapiekany

2010-02-23 21:08:13

dobra ryba.
!Afola#

!Afola

2009-06-29 15:37:48

Wyprobowalam wszystkie mozliwosci i naprawde jest super a jeszcze posypany szczypiorkiem zmieszanym z natka, super..

2009-01-18 16:21:29

Moj kochany halibutek! Jest bardzo pyszny, polecam mozna nawet z makaronem lub ziemniakami gniecionymi..

2009-01-15 13:20:15

Pyszny z ziemniaczkami zapiekanymi i posypanymi szczypiorkiem, palce lizac, polecam na obiat jak znalazl.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.