Indyk duszony z kaszą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso oczyszczone pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprz i curry, odstawić pod przykryciem na 30 minut. Papryki oczyszczone pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Jabłko obrane pokroić w kostkę. Na maśle wymieszanym z olejem obsmażyć mięso na rumiano. Zsunąć na bok patelni, zeszklić cebulę, dodać kawałki papryki, podsmażyć. Wymieszać z mięsem, włożyć jabłko, dusić 10 minut pod przykryciem. Ugotować kaszę, przełożyć do małych miseczek, docisnąć łyżką. Na talerz wyłożyć kaszę i gorące mięso.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2731
!Jakub

!Jakub

Data dodania: 2009-01-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Indyk duszony z kaszą

2011-03-03 00:33:07

ja bym jeszcze dodała jakąś przyprawę, która nieco poprawiłaby smak. ;) Ale i tak jest dobre.

2010-02-22 22:05:46

Indyk nie dla mnie, a reszta jak najbardziej.

2010-02-04 13:22:52

Smaczne danie z mięskiem z indyka.

2009-02-27 18:38:49

A ja dodalem bazylii i bardzo mi zasmakowalo. Tak drobno posiekaną, zeby nie wchodzila miedzy zeby...polecam

2009-02-25 12:13:46

A ja polecam dodac platki migdalow, jest tez bardzo dobre i przyprawe do indyka.
!Danka#

!Danka

2009-02-06 11:12:55

Jest bardzo smaczny polecam dodac jeszcze rodzynki i troche wiecej cebuli. Ma w trakcie jedzenia taki smaczek lepszy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.