Indyk z piekarnika

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Indyka myjemy, nacieramy przyprawami. Następnie przekładamy do brytfanki, skrapiamy olejem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach około 2,5 godziny. Mięso w trakcie pieczenia podlewamy bulionem.

W międzyczasie myjemy pory i kroimy na centymetrowe kawałki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Po około 1,5 godziny pieczenia mięsa obok indyka układamy warzywa.

Po 15 minutach dokładamy obrane i pokrojone w cząstki jabłka. Po upieczeniu posypujemy warzywa posiekaną natka pietruszki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1555
Data dodania: 2009-07-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Indyk z piekarnika

2010-02-22 22:07:08

Indyk nie dla mnie, a reszta jak najbardziej.

2009-09-01 19:30:45

jak wolisz kurczaka to rób kurczaka, mi sie nie dłuzy pieczenie indyka, w ogóle przebywanie w kuchni to dla mnie terapia, anie mordega ;)
!wiesiek#

!wiesiek

2009-08-20 08:04:02

o w morde ile czekania na obiad, chyba trzeba zaczac piec przy śniadaniu, aby indor zdazył sie upiec na obiad :P:P
!hiacynt#

!hiacynt

2009-08-04 15:45:20

o to na Swieto Dziekczynienia przepisik jak znalazł :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.