Jabłka z żurawiną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Orzechy sparzyć gorącą wodą, obieramy ze skórki, drobno siekamy, łączymy z żurawiną. Jabłka obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne, napełniamy żurawiną z orzechami, układamy na blaszce. Jajko wbijamy do naczynia, mieszamy z cukrem, przygotowujemy ciepłą wodę, wstawiamy naczynie z jajkiem, mieszamy do momentu, aż jajko zgęstnieje. Jajkiem polewamy jabłka, posypujemy skórka pomarańczową, skrapiamy masłem, zapiekamy kilkanaście minut w piekarniku. Podajemy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1094
Data dodania: 2011-04-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jabłka z żurawiną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.