Jajecznica

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wędlinkę pokroić w kostkę. Cebulkę obrać, drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany tłuszcz na patelnię razem z szynką. Smażyć aż cebulka się ładnie zeszkli. Jajka umyć, wbić na patelnię do reszty składników, posolić, popieprzyć. Smażyć na niewielkim ogniu, ciągle mieszając drewnianą łyżką.
Gdy jajka się zetną, wyłożyć jajecznicę na kromki pieczywa, posypać obficie posiekanym szczypiorem. Można polać jeszcze ketchupem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 521
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Jajecznica
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-27
Jajecznica
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jajecznica

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.