Jajecznica z warzywami i grzybami

Ocena przepisu

Składniki

  • jajka 10 szt
  • śmietana 12% 1/3 szklanki
  • papryka żółta 1/2 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • ogórek gruntowy 1 średniej wielkości
  • kurki 1 duża garść
  • kiełbasa chorizo 10 dkg
  • kiełbasa pieprzowa 10 dkg
  • masło 1 łyżka
  • natka pietruszki 1 łyżka posiekanej
  • szczypiorek 2 łyżki posiekanego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Kurki dokładnie oczyścić, a większe grzyby pokroić na małe kawałki. Kiełbaski drobno pokroić i podsmażyć razem z grzybami na masełku. Dodać pokrojone papryki i ogórka. Smażyć przez kilka minut, muszą się lekko zeszklić.

Na patelnię wlać rozmącone jajka ze śmietanką i posiekaną zieleniną. Posolić, popieprzyć i smażyć tak długo aż jajka się zetną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 353
Data dodania: 2012-01-03

Zdjęcia

Jajecznica z warzywami i grzybami
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2012-01-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jajecznica z warzywami i grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.