Jajka gotowane na parze

Ocena przepisu

Składniki

  • jajek 8 szt
  • wiśniak 1 kieliszek
  • sól

Sposób przyrządzenia

Jajka dokładnie rozbić, dodając powoli wrzącą wodę (1,5 szklanki), wiśniak i łyżeczkę soli. Wlać do rondelka, wstawionego do dużego naczynia z gotującą się woda. Gotować 20 min. pod przykryciem do momentu ścięcia się jajek. Naczynie powinno być częściowo zanurzone w wodzie.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 687
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jajka gotowane na parze

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.