Jajka w sosie

Ocena przepisu

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo 2 szt
  • łosoś wędzony 10 dag
  • jogurt naturalny 1/2 szkl
  • kiełki słonecznika 1 łyżka
  • chleb tostowy 4 kromki
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzenia

Rybę posiekać jak najdrobniej, wymieszać z jogurtem lub śmietaną, przyprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zrumienić kromki chleba, jaja przekroić, wyjąć żółtka, rozetrzeć lub pokruszyć, białka polać sosem jogurtowo –łososiowym, posypać żółtkami i kiełkami. Podawać z gorącymi tostami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 619
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jajka w sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.