Kalarepa inaczej

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kalarepę myjemy, obieramy, kroimy w plastry, gotujemy we wrzącej osolonej wodzie do miękkości. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy pokrojoną w kostkę słoninę, częściowo stapiamy, wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, obsypujemy mąką smażymy. Słoninę łączymy z kalarepą, dodajemy śmietanę, ketchup, chwilę dusimy, doprawiamy do smaku, podajemy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 717
Data dodania: 2011-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kalarepa inaczej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.