Kalmary po kapitańsku

Ocena przepisu

Składniki

  • kalmary 50 dag
  • mleko (do namoczenia) 2 szkl
  • masło 3 łyżki
  • ketchup 10 dag
  • śmietana 1/2 szkl
  • posiekana natka pietruszka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Tuszki kalmarów przygotować jak wyżej, wyjąć z mleka, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować, odcedzić. Pokroić w paseczki, wymieszać z masłem, natką pietruszki i śmietaną. Doprawić do smaku, przełożyć do naczynia do zapiekania, polać ketchupem i zapiec, wstawiając do gorącego piekarnika.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1654
Data dodania: 2011-01-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kalmary po kapitańsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.