Kapuściany sznycel

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę oczyszczamy z uszkodzonych liści, dzielimy na pól. W garnku zagotowujemy wodę, solimy, dodajemy odrobinę cukru, wkładamy kapustę, gotujemy do miękkości. Po wyjęciu kapusty ostudzamy, wycinamy głąb, posypujemy pieprzem i mąką, panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kapustę z każdej strony na jasno złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 625
Data dodania: 2011-04-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kapuściany sznycel

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.