Kapusta biała po morawsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Usunąć z kapusty liście zewnętrzne, kapustę poszatkować, nasolić, pozostawić na 15 min. Gotować w rondlu bez przykrycia, dodając szklankę wody. Zrobić złotą zasmażkę z mąki, smalcu i drobno posiekanej cebuli. Gdy kapusta będzie miękka, dodać zasmażkę i kminek, dusić pod przykryciem kilka minut na bardzo wolnym ogniu. Przyprawić do smaku octem i cukrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 598
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kapusta biała po morawsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.