Kapusta włoska z wody

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę oczyścić, podzielić na porcje ewentualnie obwiązać nitką i ugotować zalewając wrzącą wodą z dodatkiem soli i cukru. Po 20 minutach kapustę wyjąć i odcedzić. Na patelni podsmażyć masło z bułką tartą i polać nim kapustkę. Można również podawać kapustę polaną samym masłem lub można ją jeszcze posypać bułką tartą i podpiec na maśle.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 559
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kapusta włoska z wody

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.