Kapusta z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzybki moczymy na noc w letniej wodzie. Kapustę płuczemy (nie powinna być zbyt kwaśna). Następnie zalewamy ją wodą i gotujemy. Po 2 godzinach gotowania odcedzamy, zalewamy wodą i dalej gotujemy. Grzybki drobno kroimy. Dodajemy je do kapusty razem z zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym. Gotujemy dalej. Wędlinę i cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu i dodajemy do kapusty. Gotujemy przez około 1 godzinę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 457
Data dodania: 2011-06-29

Zdjęcia

Kapusta z grzybami
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kapusta z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.