Kapusta zasmażana wigilijna

Ocena przepisu

Opis

Pyszna wigilijna, postna kapustka.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę wypłukać, aby nie była zbyt kwaśna. Następnie pokroić, zalać woda i gotować, aż stanie się miękka. Do wody dodać ziele angielskie, liść laurowy i majeranek.

Grzyby zalać wrzątkiem i odmoczyć je, jak kapusta będzie się gotowała.

Jak kapustka zmięknie odsączyć ją.
I wrzucić na rozgrzany olej.
Grzyby odsączyć, pokroić w paski i dodać do kapusty.
Smażyć na wolnym ogniu około 15-20 minut.
Przyprawić do smaku sola i pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 4959
Data dodania: 2009-01-26

Zdjęcia

Kapusta zasmażana wigilijna
olga45#

Dodane przez:

olga45

2009-01-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Kapusta zasmażana wigilijna

2010-02-11 20:33:55

Fajny.......

2010-02-09 00:22:46

Smakuje ta kapusta w tym 1 dniu .
!Demi#

!Demi

2009-06-29 09:39:31

A nie zasmakowala taka jaka jest, ale niektorzy dodaja jeszcze sliwek susznych, polecam...
!Ania#

!Ania

2009-03-03 09:45:20

Bardzo smaczna. Nareszcie ktos dal na nia przepis, jest super. Mozn dodac jeszcze drobno posiekanej bazylii. Tez smaczna.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.