Karkówka na elektrycznym grillu

Ocena przepisu

Składniki

  • karkówka bez kości 30 dag
  • wiśniówka 3 kieliszki
  • przyprawa do zup w płynie 2 łyżki
  • oliwa 2 łyżki
  • sól szczypta

Sposób przyrządzenia

Karkówkę pokroić jak na kotlety. Do miseczki wlać wiśniówkę, przyprawę do zup, oliwę. Wsypać sól. W tak przygotowanej marynacie zanurzyć mięso na ok. 2 godziny. Grilla elektrycznego rozgrzać i układać na nim mięso. Podsmażać z dwóch stron na krwisto.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 150 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1010
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Karkówka na elektrycznym grillu
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Karkówka na elektrycznym grillu
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karkówka na elektrycznym grillu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.