Karp nadziewany

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Karpia po oczyszczeniu z łusek i wypatroszeniu myjemy . Po osuszeniu nacinamy poprzecznie co 2 - 3 cm , na głębokość około 3 mm , solimy i odstawiamy na 2 godziny . Płatki orzechy i rodzynki zalewamy gorącym mlekiem i nakrywamy . Gdy całość ostygnie , dodajemy masło , ubite jajko , po przyprawieniu i wymieszaniu , faszerujemy rybę . Otwór zamykamy spinaczami i kładziemy na gorący olej i smażymy 3 - 4 min . Następnie przewracamy na drugą stronę i dusimy pod przykryciem przez około 30 min na małym ogniu . Podajemy na ogrzanym półmisku z majonezem .
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 768
Data dodania: 2010-09-05

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karp nadziewany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.