Karp po alzacku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obrane marchewki, pokrajaną cebulę, roztarty z solą czosnek zalać wodą (1 l), dodać wino i przyprawy; gotować ok. 30 min. Na małym ogniu. Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć, wypłukać i pokrajać na dzwonka; posypać solą i pieprzem, zostawić na 2 godz. Włożyć do ugotowanego wywaru i gotować ok. 30 min. Na małym ogniu. Rybę wyjąć, ułożyć na półmisku, wywar w dalszym ciągu gotować, aż pozostanie 0, 5 l płynu. Sos przetrzeć przez cedzak i polać nim rybę; trzymać w lodówce aż powstanie galaretowaty sos. Podawać z sosem winegret.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 888
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karp po alzacku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.