Karp w miodowym sosie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sprawionego karpia dzielimy na dzwonka. Z głowy, płetw i włoszczyzny gotujemy bulion i solimy. Dzwonka wkładamy do bulionu i gotujemy 15 minut. W osobnym garnku zagotowujemy miód, trzymamy go na wolnym, aż nabierze ciemnej barwy. Do miodu wlewamy pół szklanki bulionu z ryby, ocet, wsypujemy rodzynki i migdały. Trzymamy chwilę na ogniu, po czym zalewamy sosem karpia. Podajemy na zimno.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 792
Data dodania: 2010-10-05

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karp w miodowym sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.