Karp w pomidorach

Ocena przepisu

Składniki

  • karp 1,2 kg
  • pasta pomidorowa 1 łyżka
  • papryka (czerwona, zielona) 6 szt
  • olej sojowy 50 g
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • papryka w proszku

Sposób przyrządzenia

Karpia oczyścić z łusek, wypatroszyć, wypłukać i natrzeć czosnkiem roztartym z solą. W rondlu przesmażyć na oleju pastę pomidorową, mieszając stale dolać szklankę wody i wsypać paprykę w proszku; zagotować. Włożyć pokrajaną na dzwonka rybę i oczyszczone strąki papryki w całości; gotować 30 min. Pod przykryciem. Podawać karpia polanego sosem, przybranego paprykami ułożonymi pionowo do ryby. Osobno podać ryż ugotowany na sypko.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1474
Data dodania: 2010-07-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karp w pomidorach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.