• apette.pl
  • Kasza gryczana zapiekana ze śliwkami

Kasza gryczana zapiekana ze śliwkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Formę wysmarować tłuszczem. Kaszę oczyścić, wymieszać z białkiem i wysuszyć w średnio nagrzanym piekarniku. Zagotować wodę, dodać sól i masło, wsypać kaszę, zamieszać. Naczynie z kaszą przykryć, wstawić do większego garnka uzupełniać. Śliwki umyć, przekrajać śliwkami na pół, usunąć pestki. Do formy nałożyć kaszę, przekładając śliwkami i opłukanymi rodzynkami. Zalać śmietaną wymieszaną z cukrem i żółtkami. Zapiec w gorącym piekarniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1634
Data dodania: 2010-02-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kasza gryczana zapiekana ze śliwkami

2010-02-26 15:44:33

lubię kaszę gryczaną.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.