Kaszka z boczkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kaszę umyć w zimnej wodzie. Zagotować 7, 5 szklanki wody, dodać sos sojowy i połowę porcji masła. Na wrzącą wodę wsypać kaszę, zamieszać, przykryć i gotować do wyparowania wody. Potem wstawić przykryta do piekarnika, aby się wypiekała. Po około15 minutach kasza jest gotowa. Usmaż boczek na skwarki, zmieszaj go delikatnie z kaszą, dodaj pieprz i usyp z kaszą kopiec na okrągłym półmisku. Kopiec udekoruj połówkami ugotowanych na twardo przepiórczych jaj.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1182
Data dodania: 2010-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kaszka z boczkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.