Kawa z pianką i czekoladą

Ocena przepisu

Składniki

  • kawa espresso 150 ml
  • mleko 200 ml
  • czekolada 30 g
  • cukier 3 łyżeczki

Sposób przyrządzenia

Mleko podgrzać do 80 stopni, a następnie przelać do blendera i miksować ok 5 minut aż pojawi się dużo piany.

Do wysokich szklanek wlać przygotowaną, osłodzoną kawę. Mleko z blendera przelać do garnuszka z dziobkiem i ostrożnie po brzegu szklanki wlewać je do kawy tak by opadało na dół tworząc dwie warstwy. Wierzch posypać startą czekoladą
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 472
Data dodania: 2011-07-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kawa z pianką i czekoladą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.