Kebap w pergaminie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Po oczyszczeniu i umyciu mięsa, pokroić je na małe kawałki. Obsmażyć lekko w gorącym tłuszczu razem z posiekaną cebulą. Potem dodać oczyszczone i posiekane szczypiorek, miętę, natkę, całe czuszki. Posolić i popieprzyć do smaku, skropić białym winem, dusić na wolnym ogniu do miękkości. Zdjąć z ognia, odstawić na 3 godziny do ostygnięcia. Kebap podzielić łyżką wazową na porcje, każdą kłaść na arkusz pergaminowego papieru, który zawijać ciasno w prostokątną paczkę. Paczki te układać szczelnie na blasze do pieczenia, mocno polewając tłuszczem, dodając bulionu. Zapiec w średnio gorącym piekarniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 783
Data dodania: 2008-11-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kebap w pergaminie

2010-02-22 22:10:49

Kebaby jadłam wielokrotnie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.