Kiełbasa w kapuście włoskiej

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z główki kapusty włoskiej ściągnąć liście. Zagotować 3 litry wody lekko osolić. Włożyć liście kapusty, obgotować 10 minut. Ściąć z liści kapusty zgrubienie uważając by nie uszkodzić liści. Kiełbaski śląskie posmarować sosem miodowym z chili, oprószyć oregano i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie spód naczynia żaroodpornego wyłożyć liśćmi kapusty. Każdą kiełbaskę zawijamy w liścia kapusty tak jak gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy rosołem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 220 stopniach ok 40 minut. Można podać kiełbaski np z ziemniakami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 769
Data dodania: 2011-12-11

Zdjęcia

Kiełbasa w kapuście włoskiej
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-12-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kiełbasa w kapuście włoskiej

2011-12-29 18:16:17

pierwszy raz spotykam się z takim przepisem,
pomysłowo

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.