Kiełbaski w szlafroku

Ocena przepisu

Składniki

  • cienkie białe kiełbaski 1 kg
  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • majonez pół szklanki
  • jogutr naturalny 1 łyżka
  • jajka 2 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem, jogurtem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić aby się przegryzł. Ciasto lekko rozwałkować, owinąć nim kiełbaski. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i ponacinać nożem (co 2-3 cm)posmarować rozkłóconymi jajkami (można posypać kminkiem) i piec około 30 minut w temp 200*c. Podawać na gorąco z wcześniej przygotowanym sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 398
Data dodania: 2012-04-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kiełbaski w szlafroku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.