Kisiel mleczny z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W pół szklanki mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, odstawić z ognia, wlać mąkę z mlekiem, dokładnie rozmieszać, dodać cukier waniliowy i całość zagotować ciągle mieszając.

Gotowy kisiel wymieszać z oczyszczonymi, opłukanymi i pokrojonymi na połówki truskawkami. Wyporcjować, wystudzić i podawać. Można również kisiel zastudzić, a przy podawaniu obłożyć truskawkami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 778
Data dodania: 2011-04-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kisiel mleczny z truskawkami

2011-04-13 19:54:40

Przepis pierwsza klasa rewelacyjny. Moje dzieci zajadały się kisielkiem mlecznym. Polecam naprawdę warto.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.