Kisiel waniliowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z niewielką ilością mleka, resztę mleka zagotować z posiekaną wanilią i cukrem. Zawiesinę mąki wlać do mleka z cukrem i wanilią; zagotować starannie mieszając. Ciepły kisiel rozlać do kompotierek lub małych filiżanek opłukanych zimną wodą. Podawać po zastygnięciu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 452
Data dodania: 2011-06-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kisiel waniliowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.