Klopsy koperkowe

Ocena przepisu

Składniki

sos

Sposób przyrządzenia

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie smażymy ją na maśle na rumiano. Studzimy. Mięso przekładamy do miseczki, dodajemy cebulę, bułkę tartą, jajko, sól oraz pieprz do smaku. Bardzo dokładnie wyrabiamy. Następnie z przygotowanej mięsnej masy formujemy niewielkie kulki. Po uformowaniu wstawiamy je do lodówki na około 15 minut. Przygotowujemy sos: bulion zagotowujemy. Klopsy wkładamy do wrzącego bulionu i gotujemy 15 minut od momentu wypłynięcia. Wyjmujemy i trzymamy w cieple. Koperek myjemy, grubo siekamy i wrzucamy do bulionu w którym gotowały się klopsiki. Czekamy, aż wywar ponownie się zagotuje, po czym gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut. Śmietanę mieszamy z mąką. Ostrożnie wlewamy do gorącego wywaru. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Sos podgrzewamy, a następnie klopsiki podgrzewamy w sosie.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 797
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Klopsy koperkowe
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-12
Klopsy koperkowe
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Klopsy koperkowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.