Klopsy w sosie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na połówki. Gotować 20 min w osolonej wodzie. Bułeczkę rozmoczyć w zimnej wodzie. Posiekać cebulę. Odcisnąć bułeczkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułeczką i połową przygotowanej cebuli. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Z powstałej masy uformować małe kuleczki. Osączyć kurki na sicie. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Marchewkę obrać, umyć, pociąć w małą kosteczkę. W garnku rozgrzać olej, obsmażyć na nim mięsne klopsiki. Dodać pozostałą cebulę i chwilę razem dusić. Następnie dołożyć marchewkę, pieczarki i kurki. Całość oprószyć mąką i mieszając chwilę smażyć. Następnie podlać białym winem i bulionem. Gotować na średnim ogniu około 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec zabielić śmietaną, wymieszać i ponownie doprawić do wrzenia. W razie potrzeby ponownie przyprawić do smaku. Ziemniaki odcedzić, rozłożyć na talerzach. Do każdej porcji dołożyć klopsiki w sosie.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 894
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Klopsy w sosie
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-30
Klopsy w sosie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Klopsy w sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.