Kluseczki serowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groszek gotujemy przez około 5 minut. Około 3 litrów wody zagotowujemy. Z mąki, jajek oraz mleka zagniatamy ciasto. Na desce rozsmarowujemy część ciasta. Gorącym nożem zsuwamy do garnka z wrzątkiem paseczki ciasta. Gotujemy, aż wypłyną. Wyjmujemy łyżką cedzakową. To samo robimy z pozostałym ciastem. Żółty ser ścieramy na tarce. Następnie kluski polewamy masłem, posypujemy serem, dodajemy groszek. Zapiekamy je na blasze wyłożonej folią aluminiową 10 minut w temp. 120*c. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 728
Data dodania: 2010-03-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluseczki serowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.