Kluski kładzione

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do jajka dodajemy wodę oraz zsiadłe mleko, mieszamy, a następnie dodajemy sól i mąkę. Całość dokładnie wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne a na jego powierzchni pojawią się pęcherzyki. Robimy kluski łyżką i wrzucamy je na wrzącą wodę. Kluski gotujemy przez 3-4 minuty. Możemy podawać je z mięsem, jarzynami albo polane tłuszczem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 712
Data dodania: 2010-11-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski kładzione

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.