Kluski kładzione ziemniaczane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebule obraną posiekać i podsmażyć na oleju.

Ziemniaki obrane zetrzeć na tarce (jak na placki ziemniaczane). Dodać jajko, obie mąki i szczyptę soli. Zagotować garnek wody i lekko posolić. Na wrzątek kłaść porcje ciasta (wielkości łyżki) i gotować około minuty od wypłynięcia.

Po odcedzeniu polać podsmażoną cebulką.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 7 min
Czas smażenia: 2 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 603
Data dodania: 2012-03-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski kładzione ziemniaczane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.