Kluski krojone z makiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mak sparzyć na sicie, przelać wodą, włożyć do garnka i gotować 10 minut i osączyć i przepuścić przez maszynkę, wymieszać z cukrem i miodem, dodać opłukane rodzynki, posiekane migdały lub orzechy i pokrojoną skórkę. , wymieszać kluski z tak przygotowanym makiem i podawać. KLUSKI: Mąkę przesiać dodać wybite jajka, wodę, sól, zarobić i zagnieść, ciasto podzielić na części, posypać mąką i przykryć ściereczką, aby nie obsychało. Części ciasta rozwałkować na cienkie płaty (1mm), rozłożyć do przeschnięcia. Przeschnięcia. Przeschnięte płaty ciasta ułożyć na stolnicy jeden na drugim, pokroić w pasy szerokości 4cm. Psy złożyć w grubsze warstwy po kilka razem i kroić w poprzek w paski o szerokości 3-5 mm. Rozrzucić kluski na stolnicy, aby obeschły, a następnie włożyć do wrzącej osolonej wody, zamieszać, przykryć. Gdy zaczną się gotować, odkryć i dogotować. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1784
Data dodania: 2010-03-14

Zdjęcia

Kluski krojone z makiem
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kluski krojone z makiem

2012-01-31 12:09:57

ciekawy przepis, muszę kiedy wypróbować, kluski wyglądają smakowicie na zdjęciu.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.