• apette.pl
  • Kluski półfrancuskie z truskawkami i malinami

Kluski półfrancuskie z truskawkami i malinami

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto

Masa

Sposób przyrządzenia

Ucieramy masę z masła i jajka. Do tego wsypujemy mąkę i tyle wody aby ciasto nie było zbyt gęste. W rondlu zagotowujemy posoloną wodę. Kładziemy do wrzątku kluski łyżką. Gdy wypłyną, możemy odcedzić. Myjemy truskawki i odrywamy od nich szypułki, osączamy i kroimy w plastry. Na margarynie zrumieniamy bułkę tartą, do tego dodajemy owoce, słodzimy i mieszamy z kluskami. Naczynie w którym będziemy je opiekać smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą. Wkładamy kluski i zapiekamy je w piekarniku. Podajemy je posypane cukrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 712
Data dodania: 2010-10-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski półfrancuskie z truskawkami i malinami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.