Kluski śląskie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotować, po czym dokładnie rozgnieść tłuczkiem, ostudzić.
Przełożyć do miski, podzielić na 4 części. W miejsce 1/4 części ziemniaków wsypać mąkę ziemniaczaną. Wszystko wymieszać (wraz z odłożoną 1/4 częścią ziemniaków), dodać jajo i sól, po czym dokładnie ugnieść ciasto.
Formować kulki, lekko spłaszczać i wykonując pośrodku wgłębienie. Gotować w osolonej wodzie.
Najlepiej kluski gotować na bieżąco tyle ile się zje - nie pozwalać żeby moczyły się w wodzie.

Najlepiej smakują z sosem.

Smacznego!
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 349
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Kluski śląskie
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski śląskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.