Kluski z kapusty

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umytą kapustę drobno poszatkować, posypać solą, zostawić na kilka minut, po czym odcisnąć, wrzucić do rondla, podlać olejem i dusić na niewielkim ogniu około 30 minut. Ostudzić, przepuścić przez maszynkę, wymieszać z mąką, jajkami, solą, cukrem i gałką, dokładnie wyrobić ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, wrzucać je do osolonego wrzątku lub rosołu, gotować 5-7 minut. Podawać polane stopionym masłem lub skwarkami jako dodatek do zup bądź pieczeni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 845
Data dodania: 2010-03-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski z kapusty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.