Knedle z brzoskwiniami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Twarożek mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy żółtka i mąkę kukurydzaną i mąkę, solimy, wyrabiamy ciasto. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Z ciasta formujemy kule, nadziewamy brzoskwiniami. Zagotowujemy wodę, solimy, wkładamy knedle, gotujemy. Po ugotowaniu wyjmujemy z wody łyżką cedzakową, przekładamy na talerz, polewamy stopionym masłem, posypujemy cukrem, podajemy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 946
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Knedle z brzoskwiniami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.