Kolorowe ozorki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ozorki moczymy w wodzie przez 2-3 godziny w zimnej wodzie, a następnie dokładnie oczyszczamy i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy około 1, 5 godziny. Papryki dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i siekamy. Następnie do dużego garnka wlewamy oliwę, wkładamy warzywa i dusimy przez 3 minuty. Wsypujemy słodką paprykę, wlewamy bulion, dodajemy listki laurowe. Gotujemy, aż warzywa staną się miękkie ok. 10-15 minut). Sos przyprawiamy solą oraz pieprzem. Zagęszczamy mąką wymieszaną z kilkoma łyżkami wody. Ozorki obieramy, kroimy w plasterki, podgrzewamy w sosie i od razu podajemy. Można podawać z ryżem na sypko.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 737
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kolorowe ozorki

2010-03-14 19:04:46

Ozorków bym nie jadła.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.