Kompot agrestowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Agrest dokładnie umyć, oczyścić z szypułek jeszcze raz opłukać, przełożyć do słoików, agrest w słoikach powinien niewiele przekraczać jego połowę. Następnie z wody i cukru przygotowujemy zalewę. Cukier i wodę dajemy do garnka, gotujemy a następnie gorącą zalewą zalewamy owoce. Gotowe słoiki szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy przez około 15 minut. Po pasteryzowaniu słoiki obrócić do góry nogami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1118
Data dodania: 2011-04-30

Zdjęcia

Kompot agrestowy
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kompot agrestowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.