Kompot z winogron

Ocena przepisu

Składniki

  • winogrona 3 kg
  • cukier 30 dag
  • woda 6 szklanek
  • dzika róża 5 owoców

Sposób przyrządzenia

Winogrona umyte, osączone ułożyć bez gałązek w wyparzonych słoikach. Owoce róży bez włosków i pestek włożyć do winogron. Z wody i cukru ugotować syrop i gorącym zalać owoce. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować w temperaturze 85 st.C 20 minut, odstawić do wystudzenia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 5400
Data dodania: 2009-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Kompot z winogron

2010-02-25 17:09:47

Kompoty z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.
!Nona#

!Nona

2009-06-29 13:38:04

Bardzo dobre, ale mozna dodac jeszcze moreli, jest tez smaczne i ma taki smaczek..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.