Konfitura malinowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z cukru i wody ugotować gęsty syrop. Przebrane owoce wrzucać stopniowo do gorącego syropu razem ze startą skórką z cytryny. Zagotować i natychmiast odstawić na 12 godzin. Po tym czasie smażyć konfiturę na wolnym ogniu przez 40 min. Gotową konfiturę przełożyć do słoików 0.5l.
Pasteryzować 15 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1662
Data dodania: 2011-01-31

Zdjęcia

Konfitura malinowa
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Konfitura malinowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.