Konfitury z wiśni

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Świeże wiśnie umyć, wydrylować i zasypać 80 dag cukrem, odstawić na 3 godziny, aż wiśnie puszczą sok, mieszając zagotować i odstawić do następnego dnia. Dodać resztę cukru, znowu doprowadzić do wrzenia, odstawić i dokładnie zszumować. Trzeciego dnia konfitury dogotować, zszumować i gorące włożyć do czystego słoika. Szczelnie zamknąć.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2471
Data dodania: 2009-04-21

Zdjęcia

Konfitury z wiśni
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-12
Konfitury z wiśni
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Konfitury z wiśni

2010-02-25 17:13:25

Konfitury z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.
!Adela#

!Adela

2009-05-06 11:04:56

Zamiast wiśni mozna dodac czeresnie, jest tez bardzo smaczne, polecam..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.