Kopertki z Francji

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki, mleka, jajek, cukru, soli i roztopionego masła zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Miód zmieszać z sokiem z pomarańczy. Formę posmarować masłem, każdy naleśnik złożyć na cztery części, ułożyć w formie, zalać sosem, zapiekać 10 minut w temp. 160 st. C.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1381
Data dodania: 2009-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Kopertki z Francji

2010-02-23 22:10:29

elegancki przepis.
!Ania#

!Ania

2009-07-18 08:10:39

Zrobiłam. Tylko zapiekałam 5 minut bo już po tym czasie były spieczone. Po 10 to bym pewnie węgiel jadła :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.