Kopytka w boczniakach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki zgnieść przez praskę, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko, sól i zagnieść ciasto. Wyrobić podzielić na pół i z każdej uformować cienki wałek. Kroić po skosie na niewielkie kluski. Przygotować sos: cebule posiekać, zeszklić na maśle, dodać plastry boczniaków, podsmażyć, przyprawić. Sos pieczarkowy zrobić według przepisu na opakowaniu, wymieszać ze śmietaną, podgrzać. Zagotować wodę posoloną, wrzucić partiami kopytka, gotować od wypłynięcia 3 minuty. Podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1587
Data dodania: 2009-01-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Kopytka w boczniakach

2010-02-24 21:41:55

smaczne danie.

2010-02-04 12:38:22

Pyszne danie.

2009-02-27 19:30:12

A ja posypalem jeszcze bazylia i estragonem, polecam wyprobowac

2009-01-18 19:12:53

Polecam dodac czosnek drobno posiekany bedzie bardziej pikantne a i zdrowe.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.