Kopytka z serem białym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować do miękkości, osolić. Odcedzić, wyparować. Rozgnieść tłuczkiem na pure, odstawić do ostudzenia. Ser biały rozetrzeć w miseczce widelcem.
Do miski wsypać mąkę, wbić jajo, dodać szczyptę soli, przełożyć ostudzone ziemniaki i roztarty ser, wyrobić ciasto, w razie konieczności podsypać mąką. Blat oprószyć mąką, z ciasta uformować wałek i pokroić na kawałki.
Wodę w garnku zagotować z kilkoma łyżkami oleju, osolić. Wrzucać kopytka na gotującą się wodę, mieszając żeby kluski nie przywarły do dna garnka, a jednocześnie żeby się nie posklejały. Gotować do momentu wypłynięcia.
Podawać polane roztopionym masłem i surówką z marchewki.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 387
Data dodania: 2012-01-26

Zdjęcia

Kopytka z serem białym
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-01-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kopytka z serem białym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.