Kopytka z smażonym boczkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać i ugotować. Następnie zemleć w maszynce lub dobrze utłuc. Gdy ziemniaki wystygną dodać obie mąki, jajko, wyrobić ciasto. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na posypanej mąką stolnicy formujemy wałeczki, spłaszczamy lekko i nożem kroimy ukośne kopytka. Zagotować 4 litry wody, posolić do smaku, dodać 4 łyżki oleju. Na wrzącą wodę wkładamy kluski, gotujemy 4 minuty. Wyciągamy łyżką cedzakową. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Kopytka polewamy tłuszczem z boczku oraz posypujemy skwarkami z boczku.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 700
Data dodania: 2011-11-16

Zdjęcia

Kopytka z smażonym boczkiem
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-11-16
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kopytka z smażonym boczkiem

2011-12-29 18:16:45

uwielbiam kopytka! już dawno nie jadłam, ten pełny talerzyk wygląda apetycznie :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.