Koszyczki francuskie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przygotowujemy okrągłe foremki do zapiekania. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 3 mm, kroimy na kwadraty o bokach 4-5 cm dłuższych niż średnice foremek. Każdą foremkę wykładamy ciastem tak, aby brzegi kwadratu wystawały poza foremkę. Nie dociskamy ciasta do dna foremki. Szynkę kroimy w kostkę, szpinak rozmrażamy i osączamy. Żółty ser ścieramy na tarce. Następnie jajka roztrzepujemy, dodajemy śmietanę, żółty ser oraz szpinak, całość dokładnie mieszamy. Farszem napełniamy koszyczki, wierzch posypujemy serem. Następnie foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*c i pieczemy około 15 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1824
Data dodania: 2010-03-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Koszyczki francuskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.