Kotleciki mielone

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Orzechy laskowe drobno posiekać. Z wafli wyciąć okrągłe kółka od szklanki. Mięso włożyć do miski. Dodać 1 łyżkę bułki tartej, jedno jajko. Posiekane orzechy laskowe, przeciśnięty czosnek przez praskę. Wyrobić mięso. Doprawić do smaku solą, pieprzem kolorowym, przyprawą do mięsa mielonego. Jeszcze raz dokładnie wyrobić masę mięsną. Formować okrągłe kotleciki wielkości kółek z wafli na grubość ok 1,5 cm. Układać kotleciki na krążkach wafla i drugim przyłożyć, dokładnie lekko przycisnąć. Panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1058
Data dodania: 2011-12-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki mielone

2011-12-15 20:03:22

podobne danie miałam na moim weselu...do tego był barszczyk czerwony...tylko były kwadratowe;-)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.