Kotleciki mielone
Składniki
Sposób przyrządzenia
Orzechy laskowe drobno posiekać. Z wafli wyciąć okrągłe kółka od szklanki. Mięso włożyć do miski. Dodać 1 łyżkę bułki tartej, jedno jajko. Posiekane orzechy laskowe, przeciśnięty czosnek przez praskę. Wyrobić mięso. Doprawić do smaku solą, pieprzem kolorowym, przyprawą do mięsa mielonego. Jeszcze raz dokładnie wyrobić masę mięsną. Formować okrągłe kotleciki wielkości kółek z wafli na grubość ok 1,5 cm. Układać kotleciki na krążkach wafla i drugim przyłożyć, dokładnie lekko przycisnąć. Panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty