Kotleciki ryżowo-marchewkowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż wsypać do osolonego wrzątku i ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Marchewki obrać i ugotować w całości tak, by pozostały lekko twarde, odstawić by ostygły. Zimne marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z ryżem. Dodać roztrzepane jajko i bułkę tartą, posiekaną natkę, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić na jednolitą masę. Z masy, wilgotnymi rękami uformować 8 podłużnych kotlecików. Smażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru (przez 2-3 minuty z każdej strony). Majonez wymieszać z ketchupem w proporcji 1:1. Sos podawać do kotlecików.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 942
Data dodania: 2011-04-28

Zdjęcia

Kotleciki ryżowo-marchewkowe
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-04-28
Kotleciki ryżowo-marchewkowe
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki ryżowo-marchewkowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.